Tenniselleboog

De tenniselleboog/tennisarm ofwel "epicondylitis lateralïs " is een van de lastigste aandoeningen waarmee zorgaanbieders geconfronteerd worden. In de afgelopen decennia zijn er pogingen gedaan om hulp te bieden, zoals een injectie met kenacort, allerlei stroomvormen, ultra geluid, en noem maar op. Al deze methodes brachten absoluut niet het gewenste resultaat.

De afgelopen 6 jaren heb ik, Nico de Jong, langzaamaan inzicht gekregen in de therapeutisch meest adequate behandeling. Mijn behandelmethode is in die 6 jaar steeds verder verfijnd. De methode is zeker belastend voor degene die het ondergaat, en de patient zal zich moeten conformeren aan een protocol dat stipt moet worden gevolgd. De kracht van mijn methode t.o.v. andere methodes is dat er ook een preventief schema aangereikt wordt dat 3x per week moet worden uitgevoerd (tijdsindicatie 2 minuten), waardoor er weinig kans is dat er een recidief ontstaat.

De eerste maanden moet de patient een speciaal bandje dragen, waarvoor de kosten bij ons slechts 20 euro zijn. Er zijn allerlei bandjes in omloop, veel duurder en vaak minder effectief. Ons bandje draagt prettig en u kunt gewoon uw werk voortzetten. Dus ontzie uw arm niet.

De resultaat score ligt momenteel boven de 90 % gemiddeld, over 1 jaar gerekend. We hebben het over een patientengroep van meer dan 100 patienten. Het behandelgemiddelde ligt onder de 5 behandelingen per patient.