Behandeling

Heb ik een verwijzing nodig?

Behandeling voor onder andere fysiotherapie of manuele therapie kan tegenwoordig ook zonder verwijzing van uw arts of specialist. Er zijn hierop enkele uitzonderingen waaronder oncologiefysiotherapie, oedeemfysiotherapie en revalidatiegeneeskunde.

Wordt de behandeling vergoed?

De behandelingen worden enkel vergoed door uw zorgverzekering als u aanvullend verzekerd bent. Er zijn hierop enkele uitzonderingen. Kijk dit van tevoren na in uw polisvoorwaarden of doe navraag bij uw verzekeraar. U bent zelf verantwoordelijk voor het controleren van uw maximale en nog beschikbare vergoeding (eerdere behandelingen hier of elders gaan van uw budget af).

Onze praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Blijkt dat u niet voor fysiotherapie verzekerd bent, dan zult u de rekening voorafgaand aan de behandeling zelf moeten voldoen. Natuurlijk kunt u uw behandelingen ook geheel zelf betalen.

De kosten voor een fysiotherapeutische behandeling zijn (ongeveer, nl. afhankelijk van verzekering):

Screening, intake en onderzoek            €48,-

Fysiotherapie                                         €39,50

Sportfysiotherapie                                  €39,50

Manuele therapie                                   €45,-

Oedeemtherapie                                    €45,-

Toeslag aan huis                                    €15,-

Taping tegen hooikoorts                         €15,-

Bij een afmelding van minder dan 24 uur van tevoren, wordt de behandeling voor 100% in rekening gebracht.

Wat moet ik doen en weten voor een behandeling?

Het maken van een afspraak gaat gewoonlijk telefonisch. De telefoonnummers zijn te vinden bij "contact" of boven in uw scherm. Hierbij is het belangrijk dat u kort aangeeft wat de klachten zijn.

Op de dag van de afspraak dient u mee te nemen:

 • eventueel een verwijsbrief van uw arts of specialist
 • altijd uw verzekeringspapieren van dit jaar
 • een geldig legitimatiebewijs
 • een handdoek

Zorg dat u op tijd bent, want anders kunnen we u niet het volle half uur behandelen. Indien de patiënt geen Nederlands spreekt zal hij/zij zorg moeten dragen voor een volwassen tolk omdat behandeling anders onmogelijk is. Na de behandeling kunt u direct een nieuwe afspraak maken en ontvangt u een afsprakenkaartje met daarop de volgende afspraak. Zo kunt u alles makkelijk bijhouden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Over het algemeen proberen wij u zo snel mogelijk in te plannen, bij acute klachten streven we er naar u binnen 2 dagen te behandelen. Wilt u persé door één bepaalde therapeut behandeld worden, kan de wachttijd oplopen. Daar bent u dan zelf verantwoordelijk voor.

De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek waarbij we uw klacht(en) inventariseren. Aan de hand hiervan wordt een specifiek, op uw aandoening gericht behandelprogramma opgesteld en gemotiveerd. Door de behandelresultaten nauwkeurig te evalueren en steeds op het juiste moment de therapie aan te passen aan de veranderingen in uw klachtenbeeld, zal niet elke behandeling hetzelfde zijn. Dit geldt ook voor de adviezen en/of leefregels en oefeningen die u van ons meekrijgt. Dit alles om uw klacht zo snel en goed mogelijk te verhelpen. Wanneer tijdens de behandeling een specialisatie nodig blijkt, wordt in samenspraak met u een afspraak gemaakt bij een collega-fysiotherapeut(e).

Tijdens afwezigheid van uw behandelend therapeut wordt u, met uw goedkeuring, behandeld door een waarnemend fysiotherapeut.

Tot slot

 • Neem uw afspraakkaartje bij elke behandeling mee.
 • U dient een handdoek elke behandeling mee te nemen voor op de behandeltafel.
 • U dient zorg te dragen voor goede persoonlijke hygiëne.
 • Met alle zorgverzekeraars is een contract afgesloten. De rekeningen worden rechtstreeks ingediend bij de desbetreffende zorgverzekeraar. Lees uw verzekeringspolis na, wat betreft het aantal zittingen dat vergoed wordt door de zorgverzekeraar.
 • Bij een afmelding van minder dan 24 uur van tevoren, wordt de behandeling voor 80% in rekening gebracht.
 • Wanneer u voor de eerste keer binnenkomt, meldt u zich aan, aan de balie en neemt u plaats in de wachtruimte. De fysiotherapeut komt u zelf halen.
 • Indien er persoonlijke gegevens wijzigen, geef dit door aan de behandelend therapeut(e).
 • Indien u oefent in de oefenzaal, trek makkelijk zittende kleding aan en gebruik schone schoenen met een lichte zool.
Voor locatie Grubbenvorst geldt aanvullend:
 • Douches en omkleedruimtes zijn aanwezig in de praktijk
 • U bent zelf verwantwoordelijk voor uw eigendommen. U kunt eventueel gebruik maken van de kluisjes in de omkleedruimtes.